De blauwdruk van jouw leven vind je in je hart

We kennen allemaal het dagdromen van wat nog komen kan of had kunnen zijn als …. We fantaseren en visualiseren over mogelijkheden en doen dat vaker vanuit ons brein dan vanuit ons hart.

Vanuit je hoofd, je brein kan je bedenken wat is of niet is.
Vanuit je hart, kan je ervaren wat er leeft en zien wat de blauwdruk van jouw leven is.

Heartmath heeft hiervoor de volgende oefening:

Look as deeply as you can into your heart and visualize the future you’ve always truly desired, the one that fills your heart with joy whenever you imagine it.

Bepaal je koers op basis van de levensblauwdruk in je hart

Werken vanuit Passie,
is werken met plezier!

Passie is een onderdeel van jouw blauwdruk, dat kan niet anders en geeft je energie, inspiratie en een geluksgevoel. Het is een essentieel onderdeel voor veerkracht en vitaliteit, passie. Wanneer we in beeld brengen welke activiteiten je energie kosten en welke energie opleveren, krijgen we al een eerste indruk waar jouw passie en plezier in aanwezig zijn.

Je passie kennen maakt het voor de meeste mensen makkelijker om meer zingeving in het leven te ervaren. Hieronder een paar uitspraken van klanten:

  • De activiteiten zijn leuk om te doen, de tijd lijkt stil te staan
  • Ik voel me meer verbonden met mezelf, maar ook met de kosmos
  • Dit is waar ik het voor doe, mijn dag voor wil maken
  • Ik heb nu meer moed om aan te pakken en lijk ook meer (aan) te kunnen

Lees hier meer over de betekenis van Passie

Verbind je met jouw blauwdruk en ontdek jouw levensmissie

Zelf heb ik me vaak afgevraagd of ik wel op het pad van mijn levensmissie zat, ‘mijn purpose’ zelf wel duidelijk had. Het zei alles over het vertrouwen in mij en mijn gevoel dat ik ernaar op zoek bleef. Hoe eenvoudiger de oefening hoe harder ik ging twijfelen aan de uitkomst.

Wellicht heb jij hetzelfde, maar ik kan je alvast verklappen dat het niet nodig is om te twijfelen aan de waarheid van wat je hart je te vertellen heeft.

Hieronder geef ik je een eenvoudige oefening om kennis te maken met jouw hart en de blauwdruk van jouw leven:

  1. Breng je aandacht naar je hartsgbied. Focus je nu op je ademhaling en adem in en uit via het hartsgebied. Stel je voor dat je in en uit kan ademen door je hart.
  2. Voel nu waardering voor je hart, de eigen hartsintelligentie met daarin de gecodeerde blauwprint van jouw essentie en benodigheden voor het vervullen van jouw levensmissie.
  3. Vraag nu aan je hart wat jouw levensmissie kan zijn. Blijf even in de stilte na jouw vraag en schrijf vervolgens het eerste op dat je te binnen schiet, zonder twijfel, zonder oordeel en zonder dat je er iets aan verandert.  

Deze oefening kan je vaker doen en daarmee ontdek je dat je steeds meer diepgang kan ontwikkelen en steeds beter je hart kan horen en leert verstaan. Het vraagt tijd deze relatie (weer) op te bouwen.

Passie onderzoeken voor werk?

Heb je twijfels of je werk nog wel bij je past? Of je op de juiste plaats zit?

Kom je steeds vaker moe thuis? Lopen de iriritaties op? Is het niet meer wat het geweest is? Dan klinkt het alsof het tijd is om jouw Passies & Talenten te onderzoeken en aan de slag te gaan met een Training Persoonlijke Ontwikkeling.

De belasting betaalt mee

Laat de belastingdienst meebetalen aan de coaching training of opleiding die bijdraagt aan het vinden van jouw ideale beroep. Werk waarin je met je passie terecht kan en waarin jij voldoening vindt. Lees hier hoe de belastingdienst je financieel voordeel op kan leveren bij het leren leven vanuit de blauwdruk van je hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *