in 7 stappen naar meer focus

Ik was even afgeleid, weg focus …

Steeds vaker hoor ik dat mensen moeite hebben hun focus te houden. Zich moeilijk kunnen concentreren, snel afgeleid zijn. Wanneer ik daarop doorvraag, hoor ik vaak dat er ze zich steeds moeilijker kunnen ontspannen. Ze slechter slapen, piekeren en werk, privé, kinderen en bezighoudt. Ik zie en hoor dat ze daar last van hebben. Niet alleen omdat het hun energie huishouding aantast, maar ook omdat ze vinden:
– dat het niet hoort
– ze beter moeten kunnen
– ze zaken vergeten en dat vervelend vinden
– vinden dat werk en privé geen hinder van elkaar moeten ondervinden
– etc.

Ik werk met Aago vanuit de kracht van kwetsbaarheid:
een effectieve combinatie van gesproken taal, lichaamstaal en ontspanning.
Wat kun je verwachten tijdens een coaching of training: Aandacht, inzicht en verandering in je situatie!

“Van vastzitten naar beweging en via beweging naar creatie”

afgeleid, weg focus
afgeleid, weg focus

Focus, voldoening & vitaliteit

In 7 stappen naar meer focus, voldoening en vitaliteit, geeft antwoord op de vragen:
– Waar sta ik?
– Wie ben ik?
– Welke vermogens heb ik?
– Wat geloof ik?
– Wat wil ik?
– Waar sta ik voor?!

Meer focus, energie en vitaliteit

 • Stap 1
  Een vervolg op een vitaliteittest met een aantal vragen over wat je bezig houdt en wat je anders wilt in de vorm van een intake gesprek (stap 1 kan ook telefonisch of via skype). Hier zetten we de eerste stap naar meer focus. Aan het eind heb je helder waar je nu staat, waar je naar toe wilt en weet je ook waarom je daar tot nu toe nog niet zelf gekomen bent. 

 • Stap 2
  Een sessie waarin we nader kennis maken met wat je bezig houdt: wie ben je? Wat kan je? Wil je? Geloof je? Belemmert je?
  Dit geeft inzicht in je oude patronen en we brengen focus op nieuwe mogelijkheden en veranderingen. In de weken na deze sessie zal je al verandering in je energie en balans ervaren.

 • Stap 3
  Integratie van stap 2, van je nieuwe strategie. Dit kan zowel in je werk als in je privé situatie zijn, maar het gaat hier vooral om het vinden van balans. 
  Hoe spelen de oude patronen nog een rol? Hoe zijn de ervaringen met de nieuwe strategie?
  We doen dit in de vorm van een vervolggesprek op je bevindingen en ervaringen met de nieuwe strategieën. Je gaat ontdekken wat wel en niet werkt voor jou. Jouw proces staat centraal en er ontstaat helderheid in je benutte en onbenutte mogelijkheden.
  Er komt helderheid op wat jou voldoening geeft en we brengen in beeld welke (andere of nieuwe) bewegingen nodig zijn. Jij ontdekt hoe jij hierin stappen kan zetten. Je krijgt praktische tips over hoe jij vanuit focus meer voldoening krijgt in wat jij wil.

 • Stap 4
  Hier testen we hoe je het geleerde in de praktijk ervaart en waar je nog eventuele belemmeringen, blokkades/stagnaties tegenkomt.
  – Waar loop je met je huidige focus nog tegenaan? Wat kost nog energie?
  – Waar ervaar je nog hindernissen en wat heb je nodig om hiermee om te gaan?
  – Wat helpt jou om naast voldoening ook meer plezier, kracht, energie, kortom vitaliteit te ervaren? En wat is hiervoor nodig?

 • Stap 5
  Hier evalueren we stap 1 t/m 4 en checken we of er nog iets bijgesteld dient te worden. Stap 5 kan eventueel via skype.
  Waar sta je nu? Ben je op de goede weg? Heb je je focus nog helder of moet deze bijgesteld worden? Zo ja, hoe? 
  Wat doe je dat jouw voldoening geeft? En hoe krijg je hier meer energie van?
  Aan het eind van dit gesprek heb je helderheid op jouw ‘do’s & don’ts’

 • Stap 6
  Nu je op de goede weg bent, weet wat je wil en wat je kan komt de vraag wie je bent en waar je voor staat. Of anders gezegd, waar doe je het allemaal voor, wat is je missie?
  Welke passies & talenten heb je, gebruik je en welke zet je nog niet in?
  Doe je inmiddels wat je wil? Komt het overeen met waar jij voor staat?

 • Stap 7
  Hier zetten we de kers op de taart. En komen voelen, denken doen op één lijn; ontstaat alignment vanuit je hart op een manier waarvan jij weet / leert hoe je dat zelf kan doen.
  – Je hebt inzicht in wie je bent
  – Hebt ontdekt wat je kan
  – Je weet wat je wil
  – Hebt je drijfveren in beeld en gevoeld
  – Je kan in actie komen en veranderingen creëren
  – Je hebt focus – voldoening en meer vitaliteit!

Vergoeding

Vergoeding via je zorgverzekeraar behoort tot de mogelijkheden.

Ik ben aangesloten bij VIV en RBCZ en afhankelijk van je ziektekostenverzekeraar en je gekozen pakket wordt je psychosociale hulpverlening vergoed.

Wanneer je PGB ontvangt, kan je je begeleiding vanuit je PGB betalen.

Wanneer je consult of een coaching werkgerelateerd is, vergoeden veel werkgevers de kosten geheel of gedeeltelijk.

Wil je een traject op basis van deze 7 stappen?
Voor deze 7 stappen geldt een speciaal tarief van 77,00 euro per stap/sessie, inclusief materialen, testen en tussentijdse begeleiding per mail of telefoon.

Neem contact met me op voor jouw eerste afspraak,
Met vitale groet, Léonne Meijs

Vitaliteit

Vitaliteit is belangrijk voor iedereen. Het maakt het mogelijk om op een plezierige en gezonde manier invulling te geven aan je werk en je dagelijkse leven. Vitaliteit zorgt voor veerkracht en plezier. Het maakt dat je (weer) initiatieven neemt en enthousiast en met passie in het leven kunt staan. Vitaliteit staat voor energie en is meetbaar.
Daar staat deze gratis vitaliteitstest voor die vanuit InnerDreams is ontstaan. Om te meten hoe het met jouw energie gesteld is en om je inzicht en tips te geven in wat je aan kan passen of kan veranderen om meer energie, meer vitaliteit te ervaren in jouw leven.

4 levels van vitaliteit

Er zijn 4 niveaus van energie meetbaar binnen vitaliteit: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Deze niveaus zijn continu en tegelijkertijd aanwezig. De mate van energie en actieve aanwezigheid kan steeds weer verschillen. Disbalans kost energie. We brengen deze 4 niveaus met elkaar in evenwicht. Dat zorgt voor meer balans en geeft meer ruimte voor bijvoorbeeld innerlijke rust of vreugde en dat geeft meer energie, meer vitaliteit!

Met oefeningen en methodieken leer ik je hoe je op elk niveau meer rust, evenwicht kunt ervaren. Dit leidt tot meer balans in je leven, tot meer energie, meer vitaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *